Wanneer je de voorkeur geeft aan het scheren van je benen, armen, oksels of bikinilijn, gebruik dan de juiste producten en wees daar secuur mee. Door verkeerde scheerproducten te gebruiken ontstaat irritatie van de huid, maar je kunt deze ook beschadigen! Dan ben je dus verre weg van een fijne gladde huid!

Wat heb je nodig om super glad te scheren?

  • Scheermesje of ladyshaver
  • Scheerschuim
  • Verzorgende lotion
  • Scrub

Scheermesje of ladyshaver

Wanneer je gaat scheren en je mesje is bot dan zul je al snel scheerbrand ervaren. Het mesje glijdt niet lekker over de huid waardoor deze de haartjes slecht verwijderd en de huid beschadigd. Er zijn veel verschillende soorten mesjes te koop. De mesjes voor vrouwen zijn vaak anders van vorm dan die voor mannen. Heb je een hele gevoelige huid dan is het aan te raden om een vrouwen scheermesje te gebruiken zoals bijvoorbeeld de Gilette Venus Deluxe. Wil je precisiewerk verrichten met jouw scheermesje en alle haartjes secuur wegscheren of een mooi strak lijntje creëren op je venusheuvel? Dan is de Gillette ProGlide wat mij betreft een hele goede keus! Ja het is een mannen scheermesje maar dat betekent niet dat jij als vrouw daar niet heel fijn en super glad mee kunt scheren hoor! Vervang je mesje regelmatig, in beide  bovengenoemde scheermesjes zit een gekleurde strip, deze verkleurt of verdwijnt zodra je mesje vervangen moet worden. Wil je liever gebruik maken van een ladyshaver, dan is de Braun Silk épil een apparaat dat ik kan aanraden.

De juiste verzorgingsproducten voorkomen veel irritatie na het scheren

Ook goede verzorgingsproducten zijn geen overbodige luxe, zeker wanneer je van plan bent je intieme zone te scheren. Kies voor PH gebalanceerde producten, deze kun je overigens ook gebruiken voor de rest van je lichaam hoor. Als je voor tijdens of na het scheren verkeerde of helemaal geen verzorgingsproducten gebruikt krijg je zeker last van scheerbultjes, scheerbrand en zelfs ingegroeide haartjes. Daarnaast is het super glad scheren niet mogelijk. Dit is natuurlijk verre van het resultaat dat je had willen bereiken met je scheerbeurt. Ik ben fan van de producten van Australian Bodycare. Deze scheerproducten zijn namelijk pH-Neutraal, op basis van tea tree olie, ze reinigen en verzorgen de huid en zijn dermatologisch getest.

Shaving gel gebruiken tijdens het scheren

Wanneer je start met scheren, dan is het gebruik van een scheerschuim of scheergel aan te raden. Ik persoonlijk zou kiezen voor een transparante scheergel zodat je goed kunt zien waar je scheert. Scheergel helpt onzuiverheden te minimaliseren, helpt bij het tegengaan van ingegroeide haartjes en rode bultjes en zorgt er daarnaast voor dat je huid gereinigd wordt en glad gemaakt is zodat het scheermesje makkelijk over je huid glijdt.

Aftershave Balm voor extra verzorging na het scheren

Aftershave kennen we natuurlijk vanuit de mannenwereld en wordt al lang niet meer enkel na het scheren gebruikt maar ook om gewoon lekker te ruiken! Vrouwen gebruiken aftershave balm over het algemeen wel enkel na de scheerbeurt. Breng deze speciale crème aan op de geschoren lichaamsdelen en masseer het zachtjes in met cirkelvormige bewegingen.

Scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen

Na enkele dagen na het scheren groeien de afgeschoren haartjes weer langzaam boven de huid uit. Dit kan vraag wat jeuk veroorzaken. Ga niet krabben maar gebruik een body scrub om je huid mee te behandelen. Door het scrubben zullen de groeiende haartjes niet ingroeien en daarom ook geen irritatie veroorzaken. Eventueel kun je zodra er weer kleine haartjes zichtbaar zijn een nieuwe scheerbeurt inlassen. Wil je liever langer genieten van gladde benen, oksels of bikinilijn? Overweeg dan om te harsen of epileren.